h

Nu SP! U komt toch ook!

8 maart 2019

Nu SP! U komt toch ook!

Foto: SP / SP

De campagnes voor de provinciale verkiezingen zijn in volle gang. Ook de SP Leidschendam-Voorburg draagt graag haar steentje bij. Daarom staan wij als SP Leidschendam-Voorburg zaterdag 9 maart vanaf 12:30 uur op het Koningin Julianaplein in Voorburg en zaterdag 16 maart vanaf 12:30 uur in Leidsenhage (beide dagen tegenover de HEMA). U bent van harte welkom om langs te komen voor
een gezellig gesprek.

In de campagne van de SP staat ook het stemrecht centraal. Honderd jaar
kiesrecht is niet niks. Honderd jaar geleden bepaalden enkel de elite en rijken de vorming van het landsbestuur. Honderd jaar geleden leidde de revolutionaire dreiging tot invoering van algemeen kiesrecht en vijftig jaar later lieten arbeiders en studenten hun stem horen met als resultaat meer medezeggenschap en democratisering in de maatschappij. Helaas moeten we concluderen dat laatste jaren het algemeen stemrecht zijn betekenis lijkt te verliezen. Privatisering van de publieke sector, de staat die de greep op zijn eigen economie lijkt te verliezen aan multinationals, de Europese Unie die wetgeving schrijft die boven onze wetten en economie komen te staan en referenda die uitgeschreven worden en zo snel mogelijk genegeerd worden zijn redenen waarom mensen minder vertrouwen hebben in de huidige politiek. Het is niet omdat mensen niet willen stemmen, maar omdat mensen de zin ervan niet meer inzien.

Wie stemt er nog? Bij de laatste Provinciale Statenverkiezingen stemde 47,8
procent van de kiesgerechtigden. Deze verkiezingen zijn naast de Provinciale Staten ook belangrijk voor de Eerste Kamer. De 75 leden van de Eerste Kamer worden indirect gekozen, via de verkiezingen voor de provincie. In onze gemeente was de opkomst rond de 55% van de kiesgerechtigden die bepaalde wie onze college van bestuur kon vormen. Voor de aanstaande provinciale verkiezingen wordt er helaas een opkomst verwacht van rond de 45% van de kiesgerechtigden. Dan kunnen we toch niet spreken van een rechtvaardige verkiezing. SP Leidschendam – Voorburg zal beide zaterdagen het advies geven toch te gaan stemmen om het verworven stemrecht niet verloren te laten gaan op, want het is tijd voor rechtvaardigheid!

Wij zien u graag op 9 of 16 maart!

Reactie toevoegen

U bent hier