h

Startbijeenkomst 'Een eerlijk loon voor iedereen!'

22 september 2019

Startbijeenkomst 'Een eerlijk loon voor iedereen!'

Foto: SP / SP Leidschendam-Voorburg

De lokale afdeling van de SP in Leidschendam-Voorburg geeft op 10 oktober het startschot voor haar campagne 'Een eerlijk loon voor iedereen'. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het lokale duo Wanderlust.

De SP Leidschendam-Voorburg heeft een keur aan gasten en prominenten uit de politiek en vakbeweging uitgenodigd.

Tweede Kamerlid, Frank Futselaar, vertelt over de inzet van de SP om de lonen te verhogen. De campagne sluit naadloos aan bij het voorstel van de SP leider Lilian Marinissen om de lonen in grote bedrijven te verhogen met 5%. Het kabinet heeft dit voorstel overgenomen, maar dat is nog niet genoeg. Ook de lonen in de publieke sector moeten omhoog. Leraren, zorgmedewerkers en politiemensen hebben ook recht op een eerlijk deel.

Juist voor hardwerkende mensen stijgen de lasten. Huren gaan omhoog, energie wordt duurder en voor boodschappen zijn we steeds meer geld kwijt.

Grote bedrijven maken steeds meer winst. Daar profiteren werknemers nauwelijks van. Slechts één procent van de winst gaat naar werknemers. De rest gaat naar winstuitkeringen voor de aandeelhouders. Dat is 10 miljard voor de top. Dat moet veranderen vindt de SP. Die 10 miljard moet naar gewone mensen!

Oud SP raadslid, Piet de Ruiter, gaat in op de dreigende kortingen op pensioenen en de gevolgen daarvan voor gepensioneerden en alle anderen die zijn aangesloten bij een pensioenfonds.

Het pensioen akkoord  moet worden open gebroken want dit akkoord is nu al achterhaald en pakt slecht uit voor jong en oud.

Linda Vermeulen (FNV) is vakbondsvrouw in de winkelstraat. Dagelijks bezoekt ze winkelpersoneel van onder meer de HEMA, Coolcat en andere winkelketens. Ze zet in op behoud van vaste banen en is tegen flexcontracten. Samen met het winkelpersoneel knokt zij voor verhoging van het minimum uurloon naar € 14,00.

Dat successen behalen mogelijk is vertelt Bastiaan Meijer. Hij is bestuurslid van Rood Jong in de SP en oud voorzitter van FNV Jong. Bastiaan en zijn leeftijdgenoten van “Young and United” lukte het om de leeftijd van het minimum jeugdloon naar beneden te laten bijstellen naar 21 jaar.

Uiteraard gaat de SP ook met bezoekers in gesprek. Het 2e deel van de bijeenkomst staat open voor vragen aan de sprekers. Gasten kunnen die vraag in de pauze opschrijven, waarna Frank, Piet, Linda en Bastiaan hierop uitgebreid ingaan.

De middag sluiten we af met een borrel máár niet voordat mensen zich als medewerker van de campagne kunnen melden!

Wie niet tot die tijd wil wachten en nu al mee wil doen kan zich aanmelden op door een mail te sturen naar leidschendam-voorburg@sp.nl.

U bent hier