h

Gemeente gaat toch politieke reclame toestaan

18 februari 2021

Gemeente gaat toch politieke reclame toestaan

Dit is het resultaat van de actie van de SP die de gemeente erop wees in strijd te handelen met de vrijheid van meningsuiting en daarmee de democratie niet respecteerde.

De gemeente sloot een contract met ESM media bedoeld voor commerciële bedrijven. Daarmee werd de politiek op hoge kosten gejaagd en buitenspel gezet.

De gemeente sluit nu een nieuw contact met ESH media. Hierdoor kunnen alle politieke partijen die dat willen, 25 borden laten plaatsen tegen een sterk gereduceerd tarief. De regeling zal pas ingaan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Voor de Tweede Kamerverkiezingen komt de nieuwe regeling te laat.

Toch is de SP blij met het resultaat. De partij wacht de officiële mededeling van de gemeente af. Als die komt, dan trekt de partij haar bezwaarprocedure in.

De kans dat dit gaat gebeuren is groot. Inmiddels heeft ook D66 aan de bel getrokken. Het raadslid, Jacco van Maldegem, gaat vragen stellen over de kwestie. Mogelijk komt er zelfs een spoeddebat in de gemeenteraad, omdat het College van B&W verzuimde de politieke partijen te informeren over het buitensluiten van de in Leidschendam-Voorburg actieve partijen.

Reactie toevoegen

U bent hier