h

Ledenavond met Rik Janssen

19 september 2021

Ledenavond met Rik Janssen

Foto: Wilfried van den Eijnden / Wilfried van den Eijnden

Onder grote belangstelling was Rik Janssen als spreker te gast op de ledenavond. Rik vertelde onder andere over zijn werk als gedeputeerde en zijn werk in de Eerste Kamer.

Het werk van volksvertegenwoordiger is niet altijd zichtbaar of krijgt de aandacht die het verdiend. Rik vertelde over zijn ervaringen met soms opmerkelijke 'nieuwtjes'. Zo heeft dankzij hem het parlement afgelopen zomer weer grip op de Corona-noodwet gekregen. Een belangrijk feit welke niet bij iedereen bekend is.

"Indien in november de Tweede of Eerste Kamer besluit om de wet niet te verlengen, zijn we in twee dagen van alle Coronamaatregelen af".

Wat ons betreft is dit een groot succes voor de SP.

Het tweede deel van de avond maakte de aanwezige leden een begin met het aandragen van onderwerpen voor het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Ook hier heeft Rik Janssen een aantal goede adviezen meegegeven. In grote lijnen ging dit over hoe de aanwezige kennis in te zetten. En die is er. De aanwezige leden werd gevraagd naar hun meningen, ervaringen en kennis. Ook zijn zij met goede aandachtspunten gekomen en hebben meer inzicht gegeven in wat er speelt in hun buurt.

Kortom, we kijken terug op een hele interessante en nuttige leden avond. Wij gaan ermee aan de slag!

Meer lezen over de Corona-noodwet en de Motie Janssen? Klik hier. 

Reactie toevoegen

U bent hier