h

Voorburg-West niet de dupe van Haagse oplossingen

29 januari 2022

Voorburg-West niet de dupe van Haagse oplossingen

Foto: Ed van der Schaft / Prinses Mariannelaan

De komende jaren bouwt de gemeente Den Haag op de Binckhorst duizenden woningen. Om al deze woningen bereikbaar te maken, wordt er ook openbaar vervoer aangelegd. De SP Leidschendam-Voorburg juicht openbaar vervoer toe. De partij stelt wel als voorwaarden dat dit niet ten kosten mag gaan van de verkeersveiligheid en ook niet mag leiden tot verkeersopstoppingen in Voorburg-West.

Op donderdag 27 januari vond een digitale inloopavond plaats over de scenario’s die de gemeente Den Haag onderzoekt. Een van de scenario’s is nog steeds een tramverbinding over de Prinses Mariannelaan en het Voorburgse deel van de Binckhorstlaan. Tijdens de presentatie werd toegegeven dat een tram over deze wegen tot veel verkeersopstoppingen leidt en ook een risico is voor de verkeersveiligheid. Zo is er een schoolzone op de Prinses Mariannelaan en maken elke dag veel kinderen, ouders en andere bewoners gebruik van deze weg per voet, fiets of auto. Toch blijft een tram door deze straten onderdeel van het onderzoek.SP-kandidaat raadslid Jerry Snellink: “De oplossingen van de gemeente Den Haag, moeten niet de problemen worden van de bewoners van Voorburg-West. Zelf woon ik in deze wijk en fiets ik elke ochtend en middag over de Binckhorstlaan en de Prinses Mariannelaan. Door deze drukke weg een tram proppen is volstrekt onlogisch. De SP wil dan ook dat deze route niet langer beschouwd wordt als een realistisch scenario”.Eerder was er sprake van het doortrekken van de tram vanuit de Binckhorst, via Voorburg, naar Zoetermeer. De zogenaamde Koningscorridor. Onlangs werd bekend dat dit idee is gesneuveld en dat de kans heel klein is dat de tram nog doorgetrokken wordt naar Zoetermeer. Volgens de SP is hiermee de noodzaak om de tram door te trekken naar station Voorburg nu ook niet relevant meer. “Het is goed als alleen de Binckhorst aangesloten wordt op het openbaar vervoer richting station Den Haag Centraal. De tram hoeft dan niet doorgetrokken te worden naar Station Voorburg. Hiermee is het dan ook niet nodig Voorburg-West, inclusief Opa’s Veldje, te verbouwen voor deze tramlijn en blijft de tram gewoon op Haags grondgebied”, aldus Snellink.

Foto: Ed van der Schaft / Wandelpad bij Opa’s Veldje

Reactie toevoegen

U bent hier