h

7 minuten

12 november 2022

7 minuten

De raadsvergadering waarin de begroting voor komende jaren wordt besproken is de belangrijkste vergadering van het jaar. Maar ook nu weer moet de vergadering in Leidschendam-Voorburg kort en snel. Voor de SP was de toegekende spreektijd slechts 7 minuten. Dus geen uitgebreide algemene beschouwing voor de SP. Het benoemen waar het beleid van de VVD (met in de zijlijn GBLV en D66) eerlijker en socialer moet, was vanwege het opgelegde tijdslimiet nauwelijks te doen.

De VVD vond het nodig om een hardvochtige schets van onze gemeente maken. Een metafoor van een prachtig huis met een tuin. De SP stelde hier hartstochtelijk een metafoor tegenover. Leidschendam-Voorburg lijkt veel meer op een torenflat met op de bovenste laag penthouses met een goed energielabel en een begane grond waar het tocht, lekkages zijn en de schimmel op de muren staat.

Er zitten in de begroting wel aanknopingspunten om het beleid socialer te maken. Daar gaat de SP dan ook mee aan de slag. Dit jaar hebben wij, met weerzin, ingestemd met de begroting. Of wij volgend jaar instemmen is afwachten. Het is aan de wethouders om gemaakte beloften na te komen. De SP komt wel op de koffie bij de wethouders.

U bent hier