h

Dreigende sluiting HMC Bronovo & Antoniushove

30 december 2018

Dreigende sluiting HMC Bronovo & Antoniushove

Foto: WKZH4B

Gisteren werd naar buiten gebracht dat de kans bestaat dat de ziekenhuizen HMC Bronovo en Antoniushove mogelijk gesloten zullen worden. De zorg voor patiënten lijkt óók in onze regio, na de sluiting van MC Ijsselmeerziekenhuizen en MC Slotervaart, nu definitief niet meer centraal te staan.

Het is moeilijk te bevatten dat straks ouderen en zieken helemaal naar het centrum van Den Haag moeten reizen om zorg te ontvangen. Dit geldt helaas nu al voor de spoedeisende zorg.

De directie van het HMC claimt dat de verschraling noodzakelijk is om de zorg betaalbaar te houden en marktwerking te stimuleren. Het HMC Antoniushove is de afgelopen jaren voor miljoenen verbouwd. Waarom vragen wij ons met z'n allen af? Als er blijkbaar op de centen gelet moet worden.

Er lijkt geen sprake meer te zijn van rechtvaardigheid in de zorg. Waar de marktwerking ook hier lijkt te winnen in deze ethische strijd om wat goede zorg voor álle mensen zou moeten zijn.

Deze uitholling van de zorg moet een halt toegeroepen worden. Het is tijd voor rechtvaardigheid en wij zullen onze stemmen laten horen. De SP zal zo spoedig mogelijk een actie organiseren (in samenwerking met de SP Den Haag) en houden u via de website, Facebook en Twitter op de hoogte. Teken hier alvast de petitie van het Voorburgs Dagblad.

Reacties

Als dit een dode veroorzaakt door te laat in een ziekenhuis te zijn
Dan is die directie nog niet klaar met mij
we weten ze dan wel te vinden

Heel goed dat we actie gaan voeren. Het is tijd voor rechtvaardigheid

Het moet afgelopen zijn met dat gekloot met de zorg

Ik blijf graag op de hoogte.

Ik ben geen pessimist, maar ik vrees dat er al lang een besluit is genomen, aangezien eind januari volgens de ditectie ‘de knoop zal worden doorgehakt’. Dit plan is zeker al maanden of nog langer geleden in gang gezet. Benieuwd of er nu wel naar de burger(s) wordt geluisterd. Tot nu laat de (semi) overheid het op vele punten afweten. Daarmee nemen zij een flink risico omdat de draagkract in de samenleving steeds meer zal afnemen.

Reactie toevoegen

U bent hier