h

Wachtlijsten Antoniushove slecht voor patiënt en personeel

6 maart 2020

Wachtlijsten Antoniushove slecht voor patiënt en personeel

Wachtlijsten in het HMC Antoniushove zijn slecht voor patiënten en het personeel. Dat schrijft de afdeling in een open brief aan de gemeenteraad. 

Vorige week werd duidelijk dat wachttijden kunnen oplopen tot meer dan 8 weken.

Volgens de SP kan dat fatale gevolgen hebben voor patiënten en komt dit het werkplezier van het medisch en verplegend personeel niet ten goede. Voor patiënten is het letterlijk en figuurlijk pijnlijk om te zien dat de wachttijden toenemen. Voor het personeel werkt het demotiverend om telkens geconfronteerd te worden met terechte klachten en de daarmee toenemende werkdruk. Juist in en tijd dat na acties in de zorg maatregelen om de werkdruk te verlagen zijn toegezegd.

Niet uitgeslotenen is dat de wachtlijsten oplopen door de sluiting van het Bronovo Ziekenhuis. Een besluit dat haaks staat op kleinschalige zorg dicht bij huis. Ook daarover wil de SP opheldering. De sluiting van het Bronovo is omstreden. We kunnen het beter ophouden, zo stelt de partij

Ook wijzen de socialisten op de toenemende maatschappelijke kosten voor mantel- en thuiszorg en de stijgende kosten door het gebruik van de WMO. Zelfs voor het midden en kleinbedrijf pakken wachtlijsten nadelig uit omdat werkengevers opdraaien voor de hoger kosten van het ziekteverzuim van het personeelsleden.

De SP vraagt de Gemeenteraad snel contact op te nemen met het bestuur van HCM en maatregelen te nemen om een einde aan de wachtlijsten te maken.

SP leden gaan de komende tijd in gesprek met patiënten en het HMC personeel om alle klachten in beeld te brengen en beraad zich op nieuwe acties.

Info: bij Arif Gaspersz, telefoon: 0613516361

Leidschendam-voorburg@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier