h

Dubbel succes voor SP en bewoners Oranjekwartier

20 september 2020

Dubbel succes voor SP en bewoners Oranjekwartier

Foto: SP / SP

Woningcorporatie, WoonInvest, ziet af van verdere huurverhogingen in het Oranjekwartier. Hiermee reageert de verhuurder op de gezamenlijke acties van bewoners en de SP tegen de huurverhoging.

Een mooi succes vindt de SP.

Jammer is wel dat WoonInvest de huurverhoging pas inslikt nadat zij een definitief besluit neemt over de sloop van de woningen in de Voorburgse wijk. Die beslissing is nu uitgesteld tot december.

Daarom zetten de bewoners nu in op een huurstop per december. Eind doel is dat de huurverhoging van 1 juli dit jaar helemaal van tafel gaat. Zeker nu WoonInvest andermaal laat weten tot sloop van alle huizen te willen overgaan.

De komende weken voeren we druk op WoonInvest verder op en we sluiten nieuwe acties zeker niet uit, zo laat de partij weten. We hebben steeds gezegd dat de corona pandemie en de onzekerheid die daarvan het gevolg is reden moet zijn om helemaal af te zien van de huurverhoging

WoonInvest heeft de SP inmiddels uitgenodigd voor overleg. Na aandringen van de SP Tweede Kamerfractie komt het kabinet met een huurverlaging voor mensen met lage inkomens die in een te duur huis wonen.  Die huurkorting kan oplopen tot € 40,00 per maand.

Ook daarover wil WoonInvest met de SP praten. In het overleg zal de SP andermaal aandringen op afschaffen van de huurverhoging voor Oranjekwartier met terugwerkende kracht tot 1 juli!

Reactie toevoegen

U bent hier