h

Meerderheid Oranjekwartier tegen huurverhoging

19 september 2020

Meerderheid Oranjekwartier tegen huurverhoging

Foto: archieffoto Ap de Heus / Het krantje

Een ruime meerderheid van de bewoners van het Oranjekwartier in Voorburg keert zich tegen de huurverhoging. Bijna 60 percent van de bewoners schaarde zich in de vakantieperiode achter de actie NUL IS GENOEG, een initiatief van de SP. Dat percentage kan nog verder oplopen nu de vakanties voorbij zijn.

Samen met de SP verzamelden actieve buurbewoners handtekeningen.

De huurverhoging in het Oranjekwartier is de bewoners totaal in het verkeerde keelgat geschoten. Verhuurder WoonInvest kondigde de huurverhoging aan, kort nadat zij de bewoners liet weten dat hun huizen op zijn en niet meer kunnen worden opgeknapt.

Als de woningen zo slecht zijn dat sloop dreigt, dan is er ook geen reden om de huren te verhogen.

Voor de eveneens met sloop bedreigde woningen aan de Venestraat en de Nieuwstraat in Leidschendam rekent WoonInvest geen huurverhoging. Het is niet uit te leggen dat je in de ene sloopwijk wel en in een andere sloopwijk niet de huur verhoogt, zeggen bewoners en SP. Zeker niet als je je bedenkt dat de huurstijging in 2020 de grootste is in zes jaar.

Op 14 september overhandigen  de bewoners de handtekeningen aan WoonInvest.

Vooruitlopend daarop heeft de SP in een brief aan WoonInvest gevraagd niet met twee maten te meten en net als in de Venestraat en Nieuwstraat af te zien van de huurverhoging.

De partij wijst er ook op, dat uit een huis aan huis gehouden buurtonderzoek blijkt dat ruim 60 procent van de huurders wil dat de huizen in het Oranjekwartier worden gerenoveerd. Slechts 25 procent is voor nieuwbouw en 15 procent twijfelt of wil binnenkort verhuizen.

In de brief aan WoonInvest zegt de SP dat zij het draagvlak voor haar nieuwbouwplannen kan vergroten door direct af te zien van de huurverhoging. De verhoging draagt immers niet bij aan een goed overleg over de toekomst van de buurt!

Elders in het land boekten bewoners en SP ook succes in vergelijkbare wijken, zoals bij Mitros in Nieuwegein. Deze verhuurder gaat de teveel betaalde huur terugbetalen. Het zou WoonInvest sieren als zij hetzelfde zou doen.

 

 

Informatie bij:

Piet de Ruiter

telefoon 06 30390163 of ruiterpietde@ziggo.nl 

Reactie toevoegen

U bent hier