h

Huren dit jaar bevroren!

14 februari 2021

Huren dit jaar bevroren!

Foto: SP / SP

Goed nieuws voor huurders WoonInvest en Vidomes. De kans dat zij dit jaar te maken krijgen met huurverhoging is nihil. Na langdurige acties onder de noemer “Nul is Genoeg” heeft de Tweede Kamer deze week een voorstel van de SP aangenomen om de huren in coronatijd te bevriezen.

De SP in Leidschendam-Voorburg spreekt van een doorbraak en goed nieuws voor alle huurders. Ook voor de bewoners van de Venestraat en Nieuwstraat is dit goed nieuws omdat de aanvangshuren  voor nieuwbouwwoningen op het niveau van 2020 blijven.

Voor de bewoners van het Oranjekwartier is dit helemaal een opsteker. Zij kregen in 2020 nog wel te maken met een onredelijke huurverhoging nadat WoonInvest nog steeds geen beslissing nam over de toekomst van de wijk en bewoners met sloopplannen werden geconfronteerd.

Ondanks dit succes gaat de SP verder met de acties. Ook de huren van particuliere en vrijesectorwoningen moeten bevroren worden. De huurverhoging in 2020 was de grootste sinds zes jaar. De acties tonen aan dat huurders successen kunnen boeken.

Als het voor de sociale sector kan, moet het ook kunnen voor de particuliere sector!

Reactie toevoegen

U bent hier