h
30 april 2024

Messenverbod

Foto: SP Leidschendam-Voorburg / Gebruiksmesje om onderweg je tomaatje te eten

In Leidschendam-Voorburg heeft de gemeenteraad voor de invoering van een messenverbod gestemd. Niet alle partijen waren hier voorstander van. Ook de SP heeft tegen invoering van het messenverbod gestemd. In dit artikel de afwegingen.

Lees verder
10 november 2023

Succes: Verkiezingsborden mogen geplaatst worden

Foto: SP Leidschendam-Voorburg / Ed van der Schaft is trots op het succes om borden te mogen plaatsen

Na jaren van discussie en bezwaar maken is het de SP gelukt om toestemming voor het plaatsen van verkiezingsborden te krijgen. Ook al gaat het hier om een proefproject. De SP ziet het als haar succes.

Lees verder
27 september 2023

Orde orde!

Foto: SP Leidschendam-Voorburg

De roep om aanpassing van het Reglement van Orde voor de Gemeenteraad wordt met iedere vergadering luider. In de raadsvergadering van 26 september was er gedoe over het inspreken en meende GBLV de burgemeester te moeten corrigeren bij het 10-minuten debat. Gelukkig had de burgemeester het reglement wél gelezen.

Lees verder

PROVINCIALE PARTIJEN ZUID-HOLLAND ROEPEN OP TOT OPENHEID EN TRANSPARANTIE IN CASUS VLIETLAND

De fracties GroenLinks-PvdA, BBB, D66, PvdD en SP roepen de gemeenteraad en gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg op tot transparantie en openheid in het proces rondom de bouw van vakantievilla’s in natuur- en recreatiegebied Vlietland.

Lees verder
8 juli 2023

HOU VLIETLAND OPEN EN GROEN: DEMONSTRATIE 11 JULI

Foto: Burgerinitiatief Vlietland / Beoogde bebouwing met vakantievilla's

Hou Vlietland Open en Groen: stop de aanleg van recreatiewoningen.  Kom 11 juli om 19.00 demonstreren bij de extra raadsvergadering van gemeente Leidschendam-Voorburg.

Lees verder
8 maart 2023

Demonstratie voor behoud Vlietland

“Vlietland moet groen en open blijven!” Met deze boodschap organiseert GroenLinks samen met SP, Water Natuurlijk, Vrienden van Vlietland en Burgerinitiatief Vlietland en met steun van de PvdA op zondagmiddag 12 maart een demonstratieve optocht in Vlietland-Noord. Regionale politici zullen bij de demonstratie aanwezig zijn om hun steun uit te spreken.

Lees verder
31 januari 2023

SPOEDDEBAT LEIDSCHENDAM-VOORBURG: HOUD VLIETLAND GROEN EN OPEN

Foto: Burgerinitiatief Vlietland / Beoogde bebouwing met vakantievilla's

Op 1 februari is er een spoeddebat in Leidschendam-Voorburg over de plannen voor vakantievilla’s in recreatiegebied Vlietland. De SP-afdelingen in Leidschendam-Voorburg, Leiden en Voorschoten ondersteunen de oproep van het Burgerinitiatief Vlietland om aanwezig te zijn bij dit spoeddebat. Het begint om 19:30 uur in de Raadzaal huize Swaensteyn, Herenstraat 72-74, Voorburg. 

Lees verder
12 november 2022

7 minuten

De raadsvergadering waarin de begroting voor komende jaren wordt besproken is de belangrijkste vergadering van het jaar. Maar ook nu weer moet de vergadering in Leidschendam-Voorburg kort en snel. Voor de SP was de toegekende spreektijd slechts 7 minuten. Dus geen uitgebreide algemene beschouwing voor de SP. Het benoemen waar het beleid van de VVD (met in de zijlijn GBLV en D66) eerlijker en socialer moet, was vanwege het opgelegde tijdslimiet nauwelijks te doen.

Lees verder
11 november 2022

Definitief Einde Dormibella

Foto: Ed van der Schaft / Slopen Bezopen

Afgelopen maand zijn de anti-kraak gebruikers van het jongerencentrum en poppodium Dormibella uit het pand aan de Koningin Julianaweg 44 in Leidschendam vertrokken. Komt de eerder aangekondigde sloop van deze ooit zo populaire uitgaansgelegenheid voor de jeugd van Leidschendam en omstreken er nu aan? Wij vrezen dat dit inderdaad het geval is. Het einde van een tijdperk.

Lees verder
9 november 2022

Energiearmoede

Het was de laatste sociale minister-president in Nederland, Joop den Uyl, die een citaat van de Duitse dichter Bertolt Brecht aanhaalde in een debat over armoede. "Man sieht nur die im Lichte. Die im Dunkeln sieht man nicht." Men ziet alleen de mensen die zich in het licht bevinden. De mensen in de duisternis ziet men niet.

Lees verder

Pagina's